Consiliul Județean Sibiu a dotat Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean cu aparatură medicală performantă

Serviciile medicale oferite sibienilor în cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt mai calitative, grație unor dotări cu echipamente medicale performante asigurate de Consiliul Județean Sibiu. În urma implementării unui proiect cu fonduri europene, au fost achiziționate 19 aparate medicale cu ajutorul cărora diagnosticarea pacienților este una de mare precizie.  Ca un element de noutate, la Ambulatoriul de la Spitalul Județean Sibiu se pot efectua gratuit osteometrii, datorită osteodensitomentrului DXA, care face parte din noile dotări. Acest aparat măsoară densitatea oaselor, fiind necesar cu preponderență femeilor, care sunt predispuse la osteoporoză, după naștere sau în perioada menopauzei. 

Celelalte echipamente medicale sunt destinate pentru:

 Radiologie/Ortopedie: echipament de radiografie  standard  cu detector  digital, în valoare de 1,4 milioane lei

 Radiologie: ecograf cu elastograf

 Cardiologie: ecograf mobil doppler color; defibrilator; aparat EKG; holter ECG cu 12 derivații

 ORL: endoscop; endoscop flexibil

 Oftalmologie: autokeratorefactometru

 Dermatologie: dermatoscop

 Endocrinologie: ecograf doppler color

 Gastroenterologie: ecograf multidisciplinar

 Urologie: ecograf

 Reabilitare medicală: ecograf dedicat examinărilor musculoscheletale

 Ginecologie: colposcop

 Chirurgie generală: masă chirurgicală multifuncțională, lampă scialitică

 Medicina muncii: optotip LCD

 

Proiectul privind dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean Sibiu a inclus și dotarea cabinetelor medicale cu articole de mobilier, echipamente IT și diverse echipamente (obiecte sanitare, cuiere, licențe, etc). De asemenea, sălile de așteptare au beneficiat de mobilier nou.

 

Toate aceste investiții au fost posibile prin proiectul “Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, cod SMIS 126210, derulat de Consiliul Județean Sibiu cu finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 8 Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiție 8.1A Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități / Operaţiunea A Ambulatorii

 

Valoarea totală a investiției se ridică la 4.109.865,54 lei TVA inclus.

Lasa un comentariu