E-mail: infectioase@scjus.ro
E-mail: infectioase@scjus.ro
PROGRAM DE ACTIVITATE:
SPITAL ȘI AMBULATORIU: 08-14.00, LUNI-VINERI
SERVICIU GARDĂ: 14.00-08.00
Pavilionul în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea Secţia Clinică Boli Infecţioase este unul dintre cele mai vechi ale spitalului. Imobilul a fost complet reabilitat şi modernizat în anul 2015, investiţie realizată de Consiliul Județean Sibiu care a alocat aproape 7 milioane de lei pentru acest obiectiv.
Lucrarea de reabilitare a fost una deosebit de amplă şi a presupus refacerea pardoselilor, tencuielilor şi a zugrăvelilor, recompartimentarea saloanelor şi dotarea acestora cu grup sanitar, refaceri şi/sau înlocuiri de instalaţii, precum şi mărirea spaţiilor pentru cabinete şi pentru sălile de tratament prin mansardarea podului existent. De asemenea, clădirea a fost dotată cu lift şi panouri solare.
Pe perioada pandemiei, secția a fost extinsă, în prezent având o capacitate de 39 paturi, pentru pacienți spitalizați continuu, atât pentru pacienții cu infecție SARS-CoV-2 cât și pentru cazurile non-COVID. Activitatea administrativă din zona verde este preluată în structura modulară amplasată în fața secției. Activitatea de spitalizarea de zi se realizează în spațiu separat destinat (1 pat în zona verde); activitatea ambulatorie se efectuează în structura modulară din fața pavilionului.
În clinica Boli Infecțioase, serviciul de gardă asigură supravegherea permanentă a pacienților internați, precum și consultații ale cazurilor care se adresează Serviciului de Urgență.
Activitatea medicală este completată de activitatea didactică, de pregătire a studenților Facultății de Medicină Sibiu în stagiile din specialitate (Medicină, Dentară, Asistența Medicală Generală, Tehnica Dentară, Balneokinetoterapie), precum și de activitatea de pregătire a medicilor rezidenți în specialitatea Boli Infecțioase și a modulului de pregătire în Boli Infecțioase pentru alte specializări (Medicina Internă, Pneumologie, Dermatologie, Medicina de Familie, Epidemiologie). Cercetarea doctorală în domeniul Medicină, se regăsește de asemenea în cadrul Clinicii, la acest moment fiind incluși 12 doctoranzi în activitatea de pregătire și cercetare.
Activitatea științifcă, respectiv elaborarea de lucrări științifice, articole, programe de cercetare, se derulează sub coordonarea medicului șef, și implică participarea medicilor rezidenți și a doctoranzilor aflați sub coordonarea acestuia.