E-mail: neurologie@scjus.ro
E-mail: neurologie@scjus.ro
Locație în Municipiul Sibiu, pe strada Pompeiu Onofreiu Nr. 6.
În cadrul clinicii desfășurarea activității se realizează cu un număr de 36 de paturi pentru spitalizare continuă + 2 paturi pentru spitalizare de zi + 6 paturi compartiment ATI Neurologie (2 paturi fiind alocate trombolizei)
Aparatură:
Ecograf Doppler Arietta 65 , Ecograf Doppler Arietta 650, Electroencefalograf Neuro Spectrum 4, Electromiograf Natus, Electrocardiograf, Holter EKG LABTECH, EKG portabil, EEG, Monitoare supraveghere funcții vitale,
Activitatea Clinică
Desfășurăm activitatea și în ambulatoriul integrat cu programul anexat pe site-ul SCJU Sibiu.
În clinică se derulează programul național de tromboliză asigurat de linia de gardă – formată predominant din medici neurologi specialiști/primari colaboratori SCJU Sibiu:
Dr. Coroeanu Andrada, Dr. Cobîrje Geanina, Dr. Costea Simona, Dr. Micu Mădălin, care își desfasoară activitatea în serviciul UPU (aprobat în 2019).
Al doilea program național derulat în clinică, începând cu anul 2019 este cel de scleroza multiplă, în care pacienții sunt diagnosticați și tratați cu medicație imunomodulatoare, fiind urmăriți periodic în clinică prin spitalizare de zi.
La pacienții cu boala Parkinson avansată se pot iniția terapii avansate asistate de dispozitiv, prin aplicare de gastrostoma într-o echipă multidisciplinară neurolog-gastroenterolog-ATI.
Investigații – în clinică se efectuează:
• Examen ultrasonografic Doppler la toți pacienții internați cu patologie vasculară cerebrală
• examen EMG
• examen EEG
• Holter EKG
Totodată în cadrul clinicii se desfașoară și activitate didactică (cursuri, stagii, lucrări practice) cu medicii rezidenți precum și cu studenții din cadrul Facultății de Medicină Sibiu specializările Medicină Generală (MG), Medicină Dentară (MD), Asistentă Medicală Generală (AMG).
Cercetarea științifică este asigurată de cadrele universitare ULBS, implicate în elaborarea de publicații științifice, manifestări științifice naționale și internaționale, participarea la studii clinice multicentrice.